Saturday, 14 January 2012

Ini Bukan Kisah Benar (Episod #0 edited version)

Heran aku.
Pepagi lagi mamat nie dah keluar. Aku nak pesan belikan Mee Kolok Goreng pun tak sempat.

Lokasi: Pasar Satok
Masa: Hari Sabtu, Sekitar 8.30 pagi waktu tempatan
Cuaca: Awan berarak kelabu asap.
Mood: Chilake punyer taik anjing....abis kasut baru aku!

Situasi 1

Mohd. Fairul (bukan nama sebenar) membeli seekor anak kucing siam dan Ros Thailand. Dia mengambil keputusan untuk membela kedua-duanya. Pada pendapatan beliau, membela kedua-dua benda hidup ini boleh menghilangkan stress dan merupakan suatu kaedah terapi. Akan tetapi, rakan-rakan sebilik beliau tidak menyedari hal ini. Malah, belum pasti lagi mereka setuju dengan kehadiran kedua-dua benda hidup ini. Anak Kucing Siam dan Ros Thailand.

Rumusan: 
Anak Kucing Siam dengan Ros Thailand tiada sebarang ikatan talisilatulrahim biarpun sama-sama benda hidup.

Lokasi: Dalam Bas berhenti-henti
Masa: Hari Sabtu, Pukul 10 agaknya...
Cuaca: Hujan ler sikit. Ala...tak demam pun.
Mood: Mana mee kolok goreng nih? Tak sampai-sampai. Aku dah lapar...

Situasi 2

Mohd Fairul tersenyum sendirian di tempat duduk dalam bas. Disebelahnya ada sangkar. Ada anak kucing siam yang tak kurang comelnya. Ada bau. Ada ngiauan. Miau!  Miau! Miau!
 Berkumandang di setiap sudut dalam bas. Mengganggu ketenteraman awam. Penumpang lain berasa rimas dengan ngiauan anak kucing tersebut. Sesekali terdengar istilah-istilah mencarut terbit dari mulut insan-insan di hadapan Mohd Fairul. Biarkan. Biarkan.


Rumusan:
Anda boleh melayari laman web rasmi anak kucing siam di www.akupunyerpasal.com.my untuk download mp3 berbayar Ngiauan Tanpa Limit.

Lokasi: Depan pintu bilik C108, Kolej (bla!bla!bla!)
Masa: Hari Sabtu, Pukul 11.30 pagi
Cuaca: Hujan rintik-rintik yang menjurus ke arah Hujan Lebat cats and dogs.
Mood: Lapar dan tension! Boleh tak jangan kacau aku?!?

Situasi 3

Mohd Fairul berdiri di depan pintu bilik C108. Tangan kanannya memegang sangkar dan sebelah kiri memegang pasu. Kalau adik bijak bestari, cuba teka apa bendanya? Eh...silap. Syahrulz (bukan nama sebenar) rakan sebiliknya, menatap kedua-dua benda asing yang dibawa Mohd Fairul ke bilik. Ternyata, keduanya tidak boleh dimakan hidup-hidup mahupun tidak hidup. "Mana Mee Kolok Goreng aku ?!?" satu pertanyaan berfrekuensi tinggi dari Syahrulz. Mohd Fairul tergezut seketika dan membalas pertanyaan itu dengan pertanyaan. "Ada kau pesan? Tak dengar pun?".Syahrulz menyedari hakikat ini dan berasa amat malu kerna bertindak melulu.

Rumusan: 
Tidak diketahui samada Anak Kucing Siam dan Ros Thailand memahami atau tidak perbualan antara Mohd Fairul dengan Syahrulz kerana itu bukan hal mereka.

Lokasi: Dalam bilik C108, Kolej (hm....)
Masa: Hari Sabtu, 11.45 pagi kot...eh. kau ada handphone kan? tengok la sendiri!
Cuaca: Hujan Lebat. Aniiii...angkat kain jemoran...hujan dah turoooonn......
Mood: Aku dah lapar gila baby nie...pokemon betul la...

Situasi 4

Mohd Fairul meletakkan kedua-dua benda hidup (Anak Kucing Siam dan Ros Thailand) itu di suatu sudut yang agak selesa bagi mereka, atas katil Syahrulz. "Hoiiii!! Letak bawah! Letak bawah!! katil aku tu...dah hilang akal?!?" Satu arahan yang agak berbudi-bahasa dan bercirikan adat ketimuran ikhlas dari Syahrulz ditujukan kepada Mohd Fairul. "Yelah....yelah...aku letak bawah. Kau nie emo sangat la.." Mohd Fairul bertindak mengikut arahan. Hari itu mereka berdua bertengkar disebabkan oleh Anak Kucing Siam dan Ros Thailand. Kerana undang-undang hostel tidak membenarkan pelajarnya menternak kucing atau apa-apa haiwan peliharaan yang memudaratkan kesucian bilik.

Rumusan:
Sekiranya didapati bersalah, Anak Kucing Siam boleh dikenakan hukuman penjara seumur hidup atau gantung sampai mati di bawah Akta Aku Tidak Bersalah, Kurungan 1, Sekyen 20.

(semakin mengarut)
Next? To Be Continue...

No comments:

Post a Comment

Twitter

twitstamp.com